NEJMODERNĚJŠÍ EKOLOGICKÁ HOVĚZÍ PORÁŽKA HRADIŠŤSKÝ ÚJEZD

O našem projektu

Dlouhodobý důraz na ekologii, wellfare a splnění nejpřísnějších hygienických standardů jsou pro nás důležitá témata. Jako jeden z předních producentů výsekové masa se jimi zabýváme od počátku našeho působení na trhu. Rozhodli jsme se proto vybudovat moderní hovězí porážku, která bude minimálně zatěžovat životní prostředí. Projekt jsme dokončili v roce 2019 i s pomocí získané podpory na inovace v rámci programu rozvoje venkova.

Neplýtváme. Základem je pro nás z hovězího kusu zužitkovat efektivně co nejvíce.

  • Smysluplné využití odpadu vedlejšího živočišného produktu v odvětví Pet Food.
  • Zpracování nerizikových biologických odpadů.
    • Disponujeme také technologií zpracování krve. S její pomocí bude krev plnohodnotně využita pro odvětví Pet Food v granulářském segmentu.

Jsme vysoce ekologický provoz s ohledem na wellfare

  • Minimalizace stresování zvířat. Dvojnásobná velikost stájí než stanovuje wellfare se systémem jednosměrného nahánění.
  • Přísné veterinární kontroly. Každý kus po porážce prochází pečlivou veterinární kontrolou na třech pracovištích. Za pomoci automatizace vždy naráz v jeden moment, avšak nezávisle na sobě. Kontrolovány jsou:
    • Vnitřní orgány
    • Bachor a vnitřnosti
    • Celý jateční kus
  • Nejmodernější vybavení provozu s ohledem na vysoký pracovní komfort a dodržení nejpřísnějších hygienických standardů.
    • Dvoupodlažní porážka pro udržení nejvyšší hygieny.
    • Intenzivní výměna vzduchu, která probíhá 15x za hodinu a zabraňuje šíření mikroorganismů.
  • Využití vyspělé rekuperační technologie, která umí získat zpět teplo, jenž můžeme znovu využít.
  • Moderní sterilizace nástrojů bez použití horké vody. Využíváme ekologicky odbouratelný prostředek na bázi přírodní chemie od firmy Ecolab. Toto je velkým přínosem pro:
    • Odpadní vody
    • Omývání stájí po hospodářských zvířatech. Tzv. kejda s vysokým obsahem dusíku se již nesplachuje do odpadu, ale separuje se a poté se odváží k dalšímu ekologickému zpracování.