Kvalitní hovězí maso je delikatesa, jejíž rozumná konzumace je ze zdravotního hlediska pro lidský organismus rozhodně pozitivní.
Není hovězí jako hovězí! Maso z každé části skotu je rozdílné a hodí se pro jinou úpravu. Jestli chceš zazářit v kuchyni, je dobré se v něm dobře vyznat.
I to nejkvalitnější hovězí maso z dobře živeného a chovaného skotu by bylo bez správného vyzrání tuhé a tvrdé i po úpravě od toho nejlepšího kuchaře. Zrání je součást biochemických procesů a je pro správnou křehkost a šťavnatost masa zcela zásadní. Doba potřebná k zrání masa se u každého druhu liší. Optimum je 20 dní, ale pro tu nejvyšší kvalitu je to často až měsíce.
Více informací »Skladovací teplota, kterou uvádíme pro chlazené maso, je +1 °C až +4 °C. Chlazené mleté maso a droby mají jiné podmínky.
Volně prodávané maso vlož do vhodné nádoby, překryj potravinovou fólií. Zabalené maso skladuj nejlépe při teplotě do + 4°C maximálně 2 až 3 dny
Dobře zralé maso zabalené ve vakuovém obalu můžeš ve standardní domácí chladničce skladovat maximálně do jednoho týdne. Maso totiž stále zraje. Pokud chceš maso uchovat déle, zamraz ho.