Vyznej se ve vepřovém mase

Nejez prasečiny, ale kvalitní vepřové

Kvalitnímu vepřovému se nevyhýbej a zařaď do svého jídelníčku jeho rozumnou konzumaci. Zdravotní pozitiva delikátního masa z pašíka tě možná překvapí.

  • Důležitý zdroj hodnotných bílkovin
  • Vepřové je bohaté na železo, které zajistí dostatečné okysličování orgánů a správné cirkulaci krve
  • Obsahuje pro tělo důležitý draslík a fosfor
  • Vepřové je plné vitamínů skupiny B, bez kterých tvůj metabolismus nepoběží tak, jak by měl
  • Konzumací se zlepší tvá tělesná kondice

Fakta o vepřovém

  • Kvalitní čerstvé vepřové maso je růžové až světle červené a křehké
  • Chuť masa záleží na věku a způsobu krmení zvířat
  • Nejchutnější maso je z kusů o hmotnosti 70 až 90 kg.
  • Vepřová svalovina je prorostlá tukem, je lahodná ale má vyšší energetickou hodnotu
  • Maso z mladých kusů má jemná vlákna a je světlejší
  • Libové vepřové je méně tučné a lépe stravitelné
  • Pro dobrou kvalitu masa je důležitá bezstresová porážka
Koleno Nožička Kýta Panenka Pečeně Krkovice Koleno Nožička Bok/bůček Plec Hlava

Nedělej kraviny a vyber správné maso!

Vepřové nepotřebuje
zrát týdny

Maso z vepříka je oproti hovězímu šťavnatější a křehčí. Proto není nutné nechávat ho před zpracováním týdny zrát. Optimum je 2 až 4 dny při teplotě kolem 0 °C.

Jak správně
skladovat vepřové

Skladovací teplota, kterou uvádíme pro chlazené maso, je +1 °C až +4 °C. Chlazené mleté maso a droby mají jiné podmínky.

ČERSTVÉ vepřové (VOLNÉ NEBO VAKUOVANÉ)

Volně prodávané maso vlož do vhodné nádoby, překryj potravinovou fólií. Zabalené maso skladuj nejlépe při teplotě do + 4°C maximálně 3 dny.

Mražené vepřová

Mražené maso hoď bez obav do mrazáku. Vydrží tam bez újmy 12 měsíců.