Kvalitnímu vepřovému se nevyhýbej a zařaď do svého jídelníčku jeho rozumnou konzumaci. Zdravotní pozitiva delikátního masa z pašíka tě možná překvapí.
Není vepřové jako vepřové! Maso z každé části je rozdílné a hodí se pro jinou úpravu. Jestli chceš zazářit v kuchyni, je dobré se v něm dobře vyznat.
Maso z vepříka je oproti hovězímu šťavnatější a křehčí. Proto není nutné nechávat ho před zpracováním týdny zrát. Optimum je 2 až 4 dny při teplotě kolem 0 °C.
Skladovací teplota, kterou uvádíme pro chlazené maso, je +1 °C až +4 °C. Chlazené mleté maso a droby mají jiné podmínky.
Volně prodávané maso vlož do vhodné nádoby, překryj potravinovou fólií. Zabalené maso skladuj nejlépe při teplotě do + 4°C maximálně 3 dny.
Mražené maso hoď bez obav do mrazáku. Vydrží tam bez újmy 12 měsíců.